Институциите на Косово промениха решението си за забрана на влизането на

...
Институциите на Косово промениха решението си за забрана на влизането на
Коментари Харесай

Косово смекчи забраната за влизане на сръбски камиони

Институциите на Косово трансформираха решението си за възбрана на влизането на камиони със сръбски номера.  Тази мярка към този момент важи единствено за артикули от Сърбия, оповестява порталът koha.net.

До сряда всички камиони със сръбски регистрационни номера, без значение от произхода на продуктите, които транспортират, не бяха допускани в Косово, което беше мярка за сигурност, въведена откакто сръбската полиция арестува трима косовски служители на реда на 14 юни.

Косовските институции към този момент позволиха влизането на транспортни средства с издадени от Сърбия регистрационни номера в Косово, " при изискване, че не транспортират товари с генезис от Сърбия от съображения за сигурност ".

Правителството на Косово прие решение за възбрана на влизането на камиони със сръбски регистрационни номера в Косово в деня, когато, както те настояват, трима косовски служители на реда са били " отвлечени ".

Сръбската страна твърди, че те са били задържани на територията на Сърбия, няколко километра от административната граница.

Припомняме, че ден по-рано косовският премиер Албин Курти в сряда се обърна към сръбската общественост на сръбски език. Той изрази съжалението си от последните събития. В същото време съобщи, че броят на служителите на реда ще намалее след понижаване на насилието измежду нарушителите.

Той изрази предпочитание да се проведат нови локални избори в сръбските общини, само че и не скри, че сръбски водачи са го нападали. 

Курти упрекна сръбския президент Александър Вучич, че желае нова война, като напомни и политическото му минало, което е прекомерно друго от днешните му цели. 

Той акцентира, че " Косово е страна с най-високо равнище на народна власт в нашия район " и акцентира, че държавното управление в Прищина е направило доста за сръбската общественост.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР